I ”Når to blir tre” presenterer Dr John M. Gottman og Dr Julie Schwartz Gottman oppsiktsvekkende forskning om hvordan foreldrenes parforhold bestemmer babyens utvikling, helt fra fosterstadiet og gjennom de første årene.
I denne boken får foreldre og omsorgspersoner innsikt i den ene tingen som har spesielt stor betydning for babyens utvikling fra før fødsel og fremover i de tidligere barneårene. Stress, søvnmangel, husarbeid, økonomi, emosjonell avstand og til og med fiendtlighet, fører til at hele 2/3 av alle nye foreldre opplever en dramatisk nedgang i tilfredshet og lykke i parforholdet. Dette påvirker babyen allerede i mammas mage og de første årene. Men skadene dette ofte medfører for parforholdet og babyen, KAN enkelt unngås.
I denne forskningsbaserte boken får foreldre nøkkelen til det som gir tilfredse, sunne parforhold i overgangen fra du til trio og langt opp i barnets oppvekst. Med enkle grep kan foreldre øke tilfredsheten i parforholdet og gi babyen de beste vilkår den første tiden. Her får man vite det man trenger. Denne boken passer for alle nye foreldre. Den passer perfekt i barselgave, til alle som er gravide, til babyshowers og til alle som tenker på å få barn. Den er også en fin gave til erfarne foreldre og omsorgspersoner.
FORELDRENES PARFORHOLD UTGJØR DEN TRYGGE FAVNEN BARNET LIGGER I.
DR. JOHN M. GOTTMAN (født 1942) er professor emeritus i psykologi og kjent som verdens fremste samlivsforsker. Sammen med sin kone Julie Schwartz Gottman driver han Gottman-instituttet i USA. Gottman har forsket på parforhold og familiepsykologi i over 40 år. Hans forskning er bredt anerkjent og er en av de mest siterte i feltet. Han har studert mer enn 3000 par og barna deres, og skrevet atskillige bøker og artikler for både et faglig og allment publikum.
Han ble i 2007 anerkjent av organisasjonen Psychotherapy Networker som en av USAs mest innflytelsesrike terapeuter.
DR. JULIE SCHWARTZ GOTTMAN er en høyt respektert klinisk psykolog og en internasjonalt benyttet rådgiver på samliv, ekteskap, seksuell trakassering og voldtekt, vold i hjemmet og foreldreskap. Hun er klinisk leder for Couples Against Violence-studien.
Julie driver privat praksis i Seattleområdet der hun gir intensive maraton-terapisesjoner for par. Hun har spesialisert seg på problematiske parforhold, ofre for traumer og misbruk og de med avhengighetsproblemer, i tillegg til kreftpasienter og deres familier.

More by John Gottman